۲۱:۱۵:۰۲ - چهارشنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۶
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
آشنایی با روش تهیه آش میوه اردبیل
پیرامون آشپزی و تغذیه سالم مقاله ای برای شما انتخاب کرده ایم با عنوان “آشنایی با روش تهیه آش میوه اردبیل” که پیشتر بدان میپردازیم. آش میوه یکی از آش‌های مخصوص مناطق آذربایجان و به ویژه استان اردبیل است. بخش تغذیه و آشپزی تبیان مواد لازم نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم […]

پیرامون آشپزی و تغذیه سالم مقاله ای برای شما انتخاب کرده ایم با عنوان “آشنایی با روش تهیه آش میوه اردبیل” که پیشتر بدان میپردازیم.


آش میوه یکی از آش‌های مخصوص مناطق آذربایجان و به ویژه استان اردبیل است.

بخش تغذیه و آشپزی تبیان

مواد لازم

نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

گوجه سبز (برقانی): ۲۰۰ گرم

آلبالو خشک: ۲۰۰ گرم

سیب: ۲۰۰ گرم

برگه آلو زرد: ۲۰۰ گرم

آلو خورشتی: ۲۰۰ گرم

گوشت چرخ‌کرده: ۵۰۰ گرم

رشته (آشی): ۳۵۰ گرم

گندم پوست کنده: ۱ پیمانه

برنج: ۱/۲ پیمانه

عدس: ۲ پیمانه

نخود: ۱ پیمانه

لوبیا قرمز: ۱ پیمانه

 

طرز تهیه

زمان تهیه ۴۰ دقیقه

زمان پخت ۱۲۰ دقیقه
 

لوبیا قرمز و نخود را از قبل خیس کنید و آب آن را چند بار عوض کنید. آن‌ها را در قابلمه‌ای ریخته و با مقداری آب اجازه دهید تا نیم پز شوند. سپس آب قابلمه را خالی کرده و یک بار دیگر نخود و لوبیا را با آب تازه بپزید تا کاملاً نرم شوند.

با این کار خاصیت نفاخیت حبوبات از بین می‌رود. در مرحله دوم پخت باید عدس و گندم را به آن اضافه کنید و بعد از نرم شدن، پیاز را که خرد و در قابلمه‌ای دیگر با روغن تفت داده‌اید، به حبوبات اضافه کنید.

 
نمک، فلفل، ادویه را هم اضافه کرده و اجازه دهید مواد به خوبی بپزند. حالا برنج را در آش بریزید. گوشت چرخ‌کرده را با پیاز رنده شده و ادویه مخلوط کرده و ورز دهید.

 
سپس از این گوشت کوفته ریزه تهیه کرده و در صورتی که از سبزی آش استفاده می‌کنید، گوشت را همراه با سبزی به آش اضافه کنید.

 
وقتی مواد آش پخت میوه‌های خشک را به همراه رشته آش اضافه کنید و برش‌های نازک سیب را هم در آش بریزید.

 
حالا اجازه دهید آش جا بیفتد. اگر آش جا نیفتاد کمی آرد را در آب سرد حل کرده و به آن اضافه کنید. برای تزئین این آش از نعناع داغ و پیازداغ استفاده کنید.

 

سایر نکات

در این آش ضرورتی برای استفاده از رشته وجود ندارد.

در هنگام پخت آش را مرتب هم بزنید تا هم ته نگیرد و هم لعاب بیندازد.

در آش میوه می‌توانید از میوه‌های دیگری که مــورد علاقه‌تان است استفاده کنید.

این آش سبک و شستشو دهنده دستگاه گوارش است.

این آش را در هر فصل بسته به میوه‌های خاص آن فصل می‌توان تهیه کرد اما بهترین گزینه برای آن میوه‌های تابستانی مثل گوجه سبز و زردآلو و آلبالو هستند.

نیم ساعت قبل از افزودن میوه‌های خشک به آش، آن‌ها را در آب سرد بگذارید تا خیس بخورد.

باید حبوبات را از شب قبل خیس کرد. چون هم باعث پخت سریع آن‌ها می‌شود، هم برای جلوگیری از نفخ شکم مؤثر است..

آش میوه نیازی به سبزی آش ندارد اما اگر مایلید آش پرملات تری داشته باشید، یا طرفدار طعم سبزی هستید، می‌توانید به آن تره، جعفری، گشنیز و برگ چغندر اضافه کنید. میزان این سبزیجات، یک کیلوگرم است.

آش میوه یکی از آش‌های مخصوص مناطق آذربایجان و به ویژه استان اردبیل است.


منبع: سرآشپز پاپیون

امیدواریم از خواندن مقاله “آشنایی با روش تهیه آش میوه اردبیل” استفاده لازم را برده باشید.

تبليغات
تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب