۶ گزینه غذایی زمستانی برای کاهش علائم یائسگی

پیرامون آشپزی و تغذیه سالم مقاله ای برای شما انتخاب کرده ایم با عنوان “۶ گزینه غذایی زمستانی برای کاهش علائم یائسگی” که پیشتر بدان میپردازیم.

کاهش علائم یائسگی در زمستان


یائسگی به خصوص در ماه‌های زمستان با نشانه‌هایی از جمله خشکی پوست، افزایش وزن، تعریق شبانه، گرگرفتگی، نوسانات خلقی و خستگی، علائم خود را نشان می‌دهد.

به همین دلیل به زنان در معرض یائسگی توصیه می‌شود که در ماه‌های سرد سال رژیم غذایی متعادل داشته باشند تا نه تنها باعث استقامت بدنشان شود، بلکه به رفع علائم یائسگی نیز کمک کند:

حبوبات: به عقیده متخصصان برخی از علائم یائسگی ناشی از کمبود استروژن هستند. رژیم غذایی غنی از فیتواستروژن ها مانند سویا، نخود و عدس، قوی‌ترین منابع برای کاهش علائم یائسگی هستند. حبوبات علاوه بر این، غنی از اسیدفولیک، منیزیم، ویتامین ب و فیبر هستند و ۲۰ تا ۲۵ درصد از نیاز روزانه به پروتئین را تأمین می‌کنند.

دانه‌های چیا: غلظت بالای اسیدهای چرب ضروری امگا ۳ در این دانه‌ها باعث کاهش التهاب، کاهش احتباس مایعات، کاهش افسردگی و تحریک پذیری می‌شود. دانه‌های چیا علائمی مانند گرگرفتگی عرق کردن و خشکی پوست را نیز کاهش می‌دهند.

سبزیجات تیره رنگ: این سبزیجات منابع خوبی از کلسیم و منیزیم هستند که هر دو برای سلامت استخوان‌ها مفید است. مواد غذایی غنی از منیزیم می‌توانند به کاهش افسردگی، اضطراب و میگرن نیز کمک کنند.

گردو، دانه‌های کدو تنبل، دانه‌های آفتابگردان، بادام و … منابع غنی از اسیدهای چرب غیر اشباع، کلسیم، منیزیم، پتاسیم و روی هستند. مصرف این دانه‌ها به بهبود تراکم مواد معدنی استخوان‌ها کمک می‌کند و خطر ابتلا به پوکی استخوان را در سنین یائسگی کاهش می‌دهد

ماهی آب‌های سرد: این نوع ماهی‌ها از قبیل قزل آلا، ماهی خاویار، ساردین و … منابع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند و به کاهش علائم یائسگی از قبیل گرگرفتگی کمک می‌کنند. امگا ۳ ها همچنین نقش مؤثری در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی دارند که یکی از نگرانی‌های زنان در هنگام رسیدن به سن یائسگی است. زنان در معرض یائسگی حداقل دو بار در هفته باید ماهی را در رژیم غذایی‌شان بگنجانند.

آجیل و دانه‌ها: گردو، دانه‌های کدو تنبل، دانه‌های آفتابگردان، بادام و … منابع غنی از اسیدهای چرب غیر اشباع، کلسیم، منیزیم، پتاسیم و روی هستند. مصرف این دانه‌ها به بهبود تراکم مواد معدنی استخوان‌ها کمک می‌کند و خطر ابتلا به پوکی استخوان را در سنین یائسگی کاهش می‌دهد. مصرف آجیل و دانه‌ها همچنین منجر به کاهش خطر ابتلا به افسردگی می‌شود.

کدو تنبل: غنی از ویتامین آ است؛ یک ویتامین ضروری برای حفظ سلامت پوست، دندان‌ها، استخوان‌ها و بافت‌های نرم. کدو تنبل همچنین سرشار از فیبر است و به کاهش یبوست همراه با تغییرات هورمونی ناشی از یائسگی کمک می‌کند.

آب: نوشیدنی‌ها می‌توانند حاوی مواد مغذی باشند، یا برعکس هیچ سودی برای بدن نداشته باشند. حداقل ۸ لیوان آب در روز لازم است. مصرف آب باعث می‌شود عملکرد کلیه‌ها در این دوران مطلوب باشد، در حالی که نوشیدنی‌های حاوی کافئین (مثل قهوه) باعث دفع بیش از حد آب می‌شود و بدن را کم آب می‌کند. بعضی از این نوشیدنی‌ها مقدار کلسیم به دست آمده از مواد غذایی را کم می‌کنند و بعضی دیگر دفع کلسیم از کلیه‌ها را بیشتر می‌کنند. سعی کنید به جای قهوه و نوشابه گازدار، هر روز از آب میوه استفاده کنید. آب مرکبات حاوی مقادیر زیادی مواد شیمیایی گیاهی است. آب پرتقال حاوی ویتامین سی و اسیدفولیک است. آب هویج حاوی حداقل ۳ ماده مهم است: اسید فنولیک، ترپن ها و کاروتنوئیدها (حاوی بتاکاروتن). آب انگور سیاه حاوی آنتی اکسیدان های قدرتمندی است که بسیار سودمند هستند.


منبع: آوای سلامت
 

امیدواریم از خواندن مقاله “۶ گزینه غذایی زمستانی برای کاهش علائم یائسگی” استفاده لازم را برده باشید.

دسته‌بندی‌ها: آشپزی و تغذیه

دیدگاه خود را ارسال کنید

آدرس ایمیل شما در هیچ‌جا منتشر نخواهد شد.